- W kategorii: Wiślica, kury mięsne
Opis
Skubarka jest bardzo prosta w użytkowaniu. Funkcjonuje na tej samej zasadzie, co przemysłowe urządzenia do skubania drobiu. Tusze drobiowe powinny być wymoczone w wodzie o temperaturze ok. 50-60oC przez 2-3 minuty. Nie należy przetrzymywać tusz w zbyt gorącej wodzie ani zbyt długo, gdyż skubarka mogłaby zacząć wyrywać pióra wraz ze skórą. Następnie tak przygotowany drób wkładamy do bębna skubarki.
Równocześnie można skubać w zależności od wielkości tusz do 3 sztuk drobiu. Gumowe palce będą stopniowo wyrywać pióra z tuszek drobiowych. Maszyna wykonuje swoją pracę bardzo delikatnie, nie obija mięsa ani nie wyrywa skóry.
W bębnie znajduje się 180 gumowych palców.
Napędzana silnikiem 230V
Równocześnie można skubać w zależności od wielkości tusz do 3 sztuk drobiu. Gumowe palce będą stopniowo wyrywać pióra z tuszek drobiowych. Maszyna wykonuje swoją pracę bardzo delikatnie, nie obija mięsa ani nie wyrywa skóry.
W bębnie znajduje się 180 gumowych palców.
Napędzana silnikiem 230V