- W kategorii: Gliwice, nasiona
Opis
Oferujemy Państwu nasiona na kiełki – Soczewica
OPAKOWANIE ZAWIERA 20 GRAM NASION WRAZ Z INSTRUKCJĄ SIEWU I DALSZEJ HODOWLI.
Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witaminy: B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym. Mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza.
Nasiona wypłukać, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia (słoik, kiełkownica) i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18 C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 - 3 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości około 1 cm, po 3 - 6 dniach.
Zachęcamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi ogłoszeniami!
OPAKOWANIE ZAWIERA 20 GRAM NASION WRAZ Z INSTRUKCJĄ SIEWU I DALSZEJ HODOWLI.
Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witaminy: B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym. Mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza.
Nasiona wypłukać, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia (słoik, kiełkownica) i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18 C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 - 3 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości około 1 cm, po 3 - 6 dniach.
Zachęcamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi ogłoszeniami!