- W kategorii: Gliwice, nasiona
Opis
Oferujemy Państwu nasiona: Nasiona na kiełki – Rzeżucha
OPAKOWANIE ZAWIERA 30 GRAM NASION WRAZ Z INSTRUKCJĄ SIEWU I DALSZEJ HODOWLI.
Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:
Nasiona wypłukać, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia (słoik, kiełkownicy) i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18 C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 - 3 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości około 1 cm, po 3 - 6 dniach.
Zachęcamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi ogłoszeniami!
OPAKOWANIE ZAWIERA 30 GRAM NASION WRAZ Z INSTRUKCJĄ SIEWU I DALSZEJ HODOWLI.
Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:
Nasiona wypłukać, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia (słoik, kiełkownicy) i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18 C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 - 3 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości około 1 cm, po 3 - 6 dniach.
Zachęcamy do zapoznania się z naszymi pozostałymi ogłoszeniami!