- W kategorii: Wrzosowa, nasiona
Opis
Nasiona na kiełki Jarmuż - nasiona najwyższej jakości, przebadane! O sprawdzonej zdolności kiełkowania.
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych.
Kiełki jarmużu bogate są w witaminę A, K, C oraz wapń, potas, sód i żelazo. Kiełki mają lekko ostry smak. Spożywanie kiełków jarmużu wspomaga układ odpornościowy. Polecane są do surówek, sałatek, kanapek i twarogu.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie.
Kupujesz opakowanie 100g Jarmużu najwyższej jakości nasion na kiełki o sprawdzonej zdolności kiełkowania 94% - (na podstawie przeprowadzonych badań )Niezaprawiane, wolne od GMO, bez obecności bakterii.
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych.
Kiełki jarmużu bogate są w witaminę A, K, C oraz wapń, potas, sód i żelazo. Kiełki mają lekko ostry smak. Spożywanie kiełków jarmużu wspomaga układ odpornościowy. Polecane są do surówek, sałatek, kanapek i twarogu.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie.
Kupujesz opakowanie 100g Jarmużu najwyższej jakości nasion na kiełki o sprawdzonej zdolności kiełkowania 94% - (na podstawie przeprowadzonych badań )Niezaprawiane, wolne od GMO, bez obecności bakterii.