- W kategorii: Wrzosowa, nasiona
Opis
Nasiona na kiełki Gorczycy Sarepskiej - nasiona najwyższej jakości, przebadane!
O sprawdzonej zdolności kiełkowania.
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki gorczycy zawierają liczne witaminy z grupy A, B1, B2 i C, oraz duże ilości siarki, fosforu, potasu i żelaza.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 5-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Kupujesz opakowanie 250g Gorczycy Sarepskiej najwyższej jakości nasion na kiełki o sprawdzonej zdolności kiełkowania 95% - (na podstawie przeprowadzonych badań )Niezaprawiane, wolne od GMO, bez obecności bakterii.
O sprawdzonej zdolności kiełkowania.
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki gorczycy zawierają liczne witaminy z grupy A, B1, B2 i C, oraz duże ilości siarki, fosforu, potasu i żelaza.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 5-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Kupujesz opakowanie 250g Gorczycy Sarepskiej najwyższej jakości nasion na kiełki o sprawdzonej zdolności kiełkowania 95% - (na podstawie przeprowadzonych badań )Niezaprawiane, wolne od GMO, bez obecności bakterii.