Piętnasta, jubileuszowa Agrokonferencja Banku BNP Paribas odbędzie się 22 października. Wydarzenie te dedykowane jest sektorowi rolno-spożywczemu i zyskuje wymiar międzynarodowy i przekształca się w Food&Agro Conference 2020. Choć ten rok nie sprzyja wydarzeniom, to większość wydarzeń przenosi się do internetu. Zatem, aby wziąć udział w tym wydarzeniu, wystarczy się zarejestrować, by móc na żywo śledzić online dyskusje grona międzynarodowych ekspertów.

Agrokonferencja, której zarówno pomysłodawcą, jak i organizatorem jest Bank BNP Paribas, odbywa się regularnie od 2006 roku. Co roku gromadzi przedsiębiorców z sektora rolno-spożywczego, stanowiąc okazję do spotkania z przedstawicielami banku, wymiany poglądów oraz merytorycznej dyskusji na tematy aktualne i ważne dla producentów, przetwórców, dostawców i dystrybutorów działających w ekosystemie produkcji żywności.


– Cieszymy się, że nasze konferencje stały się żelaznym punktem w kalendarzu wydarzeń sektora rolno-spożywczego. Co roku staramy się poruszać aktualne tematy, którymi żyje ta branża. Tegoroczna konferencja będzie jednak inna niż dotychczasowe. Przede wszystkim staje się wydarzeniem międzynarodowym. Zyskuje też nową nazwę, która lepiej odzwierciedla widoczny już wcześniej szerszy zakres tematyczny naszych wydarzeń. W tym roku w gronie prelegentów z Polski i zagranicy dyskutować będziemy o dominujących trendach i nowych rozwiązaniach. Dzięki formule online konferencja będzie dostępna dla wszystkich zainteresowanych osób – tłumaczy Bartosz Urbaniak, Szef Bankowości Agro BNP Paribas na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę.

Jak wziąć udział w wydarzeniu?

Aby wziąć udział w Food&Agro Conference 2020, należy zarejestrować się na stronie: https://www.agrokonferencja.com/rejestracja.

Streaming konferencji dostępny będzie 22 października od godz. 10:00.

W programie znajdzie się m.in.

  • panel makroekonomiczny, w którym uczestniczyć będą: Zuzanna Skalska, analityczka trendów, właścicielka 360Inspiration, partner zarządzający FutureS Thinking Group,  Jerzy Plewa, wieloletni Wiceminister Rolnictwa, Dyrektor Generalny w Komisji Europejskiej ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich (2013-19), obecnie ekspert Team Europe oraz Bartosz Urbaniak, Szef Bankowości Agro na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę, Banku BNP Paribas.

O zrównoważonej produkcji żywności opowie Richard Cope, Starszy Konsultant ds. Trendów, Mintel, natomiast David Jago, Główny Konsultant, Mintel przedstawi trendy związane z naturalnością i zdrowiem. W drugiej części dnia odbędą się dwie równoległe sesje networkingowe w języku polskim i angielskim.


Źródło: BNP Paribas